27 kwi 2013

Muffiny karmelowo-bananowe



Muffinów nigdy dość :-) Tym razem bananowo-karmelowe - słodkie i wilgotne, wymieszane w jednej misce łyżką. Można podawać z dodatkową masą karmelową i plasterkami bananów lub same. Przepis z tej strony.

Składniki:
- 2 miękkie banany
- 2 jajka
- 40 g cukru
- 80 g stopionego masła
- 100 g masy krówkowej (+ opcjonalnie do posmarowania)
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Wymieszać banany, jaja, cukier, masło i masę krówkową, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką do połączenia składników. Przełożyć do papilotek.
Piec przez 20 minut w temp. 180 st.

0 komentarze:

Prześlij komentarz