24 lut 2013
Klasyczne i zielone - koktajle mango
Mango lassi - słodki i zdrowy niezbędnik śniadaniowy. W wersji klasycznej: z jogurtem, a w opcji nieco bardziej intrygującej ze młodym szpinakiem i miętą. Do tego ciepły croissant - i szybkie niedzielne śniadanie gotowe. Przepisy z Kwestii Smaku.
Mango lassi - klasyczne
Składniki na 2 porcje:
- 1 mango
- 1 szkl. jogrutu
- 1/2 szkl. wody
- 1 łyżka miodu
- duża szczypta kardamonu
Wykonanie:
Mango obrać ze skórki, miąższ skroić do wysokiego pojemnika. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.
Zielony koktajl z mango
Składniki na 2 porcje:
- 1 mango
- 120 g młodego szpinaku (o delikatnym smaku, sprzedawanego w opakowaniach)
- 1 szkl. listków świeżej mięty
- 1/2 szklanki soku jabłkowego
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- woda (opcjonalnie)
Wykonanie:
Mango obrać ze skórki, miąższ skroić do wysokiego pojemnika. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Jeśli będzie zbyt gęste, dolać wodę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz