Kasza gryczana z twarogiem
- 100 g kaszy gryczanej
- 2 cebulki
- 120 g białego sera
- szczypiorek
- świeży majeranek
- sól, pieprz
Ugotować kaszę. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Dodać do niej ugotowaną kaszę, chwilę podsmażyć i doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Wymieszać z pokruszonym serem, posypać szczypiorkiem i świeżym majerankiem.
Ogórki małosolne (1 słoik litrowy)
- ok. 8 ogórków gruntowych
- 3 ząbki czosnku
- kawałek chrzanu
- kilka gałązek kopru
- 1 płaska łyżka soli
- woda
Ogórki dokładnie umyć, ułożyć w litrowym słoiku. Pomiędzy nimi włożyć obrane ząbki czosnku, obrany i pokrojony w słupki chrzan, gałązki kopru. Zalać wodą wymieszaną z 1 łyżką soli. Zakręcić słoik i odstawić na ok. 2 dni.
0 komentarze:
Prześlij komentarz